Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mls

Zlatan zabio fantastičan hat-trick pa protivniku poručio: “Marš kući, kur*ice”

zlatan

“Jesam li bolji od Carlosa Vele? Bolji sam od cijele lige”, odgovorio je Ibrahimović pa odigrao sjajnu utakmicu

Zlatan Ibrahimović opet je napravio show u MLS-u.

Njegov LA Galaxy je u gradskom derbiju protiv Los Angeles FC-ja slavio 3:2, a Šveđanin je zabio fantastičan hat-trick. Ibrahimović je briljirao u direktnom dvoboju s najboljim strijelcem lige Carlosom Velom s kojim su ga američki novinari uspoređivali prije utakmice.

“Jesam li bolji od Carlosa Vele? Bolji sam od cijele lige”, odgovorio je Ibrahimović pa odigrao sjajnu utakmicu.

Ibrahimović je uz Didiera Drogbu postao jedini igrač stariji od 35 godina u istoriji MLS-a koji je zabio više od jednog hat-tricka. Nakon što je Vela u 7. minuti iz penala doveo LAFC u vodstvo, Ibrahimović je već u sljedećem napadu sjajnom solo akcijom izjednačio. Prešao je dva igrača gostiju i onda desnicom iz poluvoleja zakucao loptu u gol za 1:1.

U 56. je na centaršut Polente glavom zabio za 2:1, a u 70. minuti je preciznim udarcem ljevicom s 20-ak metara pogodio za 3:1. Savršen hat-trick, desnicom, ljevicom i glavom. Poraz gostiju ublažio je Vela još jednim golom u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Meksikanac je i dalje prvi strijelac lige s 21 golom, a Ibrahimović je sad skočio na drugo mjesto sa 16 pogodaka.

Nakon utakmice Ibrahimović se zakačio s jednim od trenera gostiju na terenu, a veći incident spriječili su ljudi iz njegova i protivničkog kluba. Šveđanin je urlao na trenera i u jednom trenutku mu rekao:

“Odjebi! Marš kući, kurvice.”

Nakon utakmice Zlatan je privatizirao press konferenciju.

“Ne mogu se prestati smijati koliko sam dobar. Napravili ste kobnu grešku i uporedili me s Velom. To vam je bila najveća greška”, poručio je Ibrahimović.