Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatanova supruga odlučuje o njegovom narednom klubu

Helena Seger

Zlatan Ibrahimović za nešto više od četiri mjeseca napunit će 35 godina i iako on sam tvrdi da se nikada nije osjećao bolje, mnogi su mišljenja kako je pred njim posljednji i to najvjerojatnije tek jednogodišnji ugovor.

Ranije najavljivano napuštanje PSG-a dovelo je nekoliko klubova u pregovore s Ibrinim agentom, no dok svi misle kako Ibra važe najbolju ponudu i gleda koji klub će igrati Ligu prvaka, a koji neće, o sljedećoj destinaciji odlučit će Ibrina supruga.

Helena Seger, poznata poslovna žena u Švedskoj ne drži bič nad Zlatanom, no ako je vjerovati medijima u Engleskoj i Švedskoj, Helena stavlja veto na selidbu u Manchester. Ibrina supruga, koja se i dalje preziva Seger, želi živjeti u velikom gradu, a preferira SAD, gdje joj upravo izlazi kolekcija sportske odjeće. U isto vrijeme sve se češće spominje kako Zlatan ima ponudu iz MLS-a koja bi donosila plaću od pola miliona eura sedmično, koliko je odsad zarađivao i u PSG-u.

Ali, čak i da Zlatan odabere SAD, to zbog Heleninog posla ne bi smio biti bilo koji grad, već Los Angeles, New York, ili Miami. Ostaje za vidjeti gdje će Ibrahimović na kraju završiti, no ako uz Helenin izbor izbjegavanja Manchestera dodamo i činjenicu da će “crveni vragovi” igrati samo Evropsku ligu, a ne Ligu prvaka, Ibra bi vrlo lako mogao zaobići Old Trafford.