Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Zmajevi na krilima sjajnih Džeke i Pjanića savladali neugodnu Finsku

edin-dzeko

Nakon izborene lopte Miralema Pjanića, u nastavku akcije Edin Džeko podsjetio je na najbolje dane i zabio za pobjedu Zmajeva

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u meču četvrtog kola Lige B Lige nacija savladala je Finsku u spektakularnom meču na Bilinom polju, i to zahvaljujući maestralnim partijama najboljih igrača – Edina Džeke i Miralema Pjanića.

Početak za Zmajeve – kao iz snova. Džeko je oboren u šesnaestercu, a siguran realizator penala bio je Miralem Pjanić u petoj minuti.

A onda, šok za izabranike Ivayla Peteva.

Finci su za osam minuta iz dvije polukontre došli do dva gola, zabili su Pukki i Kallman, asistirajući jedan drugom. Do 18. minute, Finska je preokrenula rezultat.

Nadu Zmajevima da ipak mogu do pobjede vratio je Edin Džeko nakon trenutka genijalnosti Miralema Pjanića koji ga je pronašao pasom s centra. Dijamant je pogodio rutinski.

Ipak, publika u Zenici bila je u neizvjesnosti jer je pomoćni sudija digao zastavicu za ofsajd.

Nakon višeminutnog pregledanja VAR snimka, sudija je ipak pokazao na centar, gol je priznat!

Neriješenim rezultatom 2:2 otišlo se na odmor.

Prvi su u nastavku zaprijetili Finci, a stopostotnu šansu promašio je čovjek koji to rijetko radi protiv Zmajeva – Teemu Pukki.

Nedugo zatim, uslijedila je kazna za Finsku. Nakon izborene lopte Miralema Pjanića, u nastavku akcije Edin Džeko podsjetio je na najbolje dane.

Poslije fantastične varke tijelom, plasirao je preciznu loptu i matirao golmana Hradeckog u 58. minuti.

Do kraja meča, Finci su imali još nekoliko dobrih prilika, ali na svu sreću, nisu ih uspjeli kapitalizirati veliki posjed lopte.

Bosna i Hercegovina je s ova tri upisana boda ostala prva na tabeli sa 8, dok je Crna Gora uvjerljivom pobjedom protiv Rumunije u gostima 3:0 izbila na drugu poziciju, uz bod manje.

Finci imaju 4 boda, a posljednji su Rumuni sa 3.