Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte golove Edina Džeke za pobjedu Zmajeva

dzeko

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu u četvrtom kolu Lige nacija ugostila je Sjevernu Irsku i slavila 2:0.

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostrano otvorenoj igri. Gosti su pokazali da su na Grbavicu došli po bodove, a može se reći da su do primljenog gola bili nešto opasniji. Preko Savillea imali su dvije dobre prilike za gol, ali je napadač Middlesbrougha prvo u 15. minuti promašio gol iz idealne pozicije, dok je pet minuta kasnije pogodio stativu.

No, prvi su zaprijetili domaći nogometaši preko Višće koji u 9. minuti je bio neprecizan, dok je Džeko u 17. minuti šutirao preko gola.

Zmajevi su došli u vodstvo u 27. minuti meča, a strijelac je bio Edin Džeko. Nakon greške u odbrani Sjeverne Irske, Višća je uzeo loptu i asistirao Džeki. Bio je to njegov 54. pogodak u dresu BiH.

Dvije minute kasnije Džeko je još jednom zatresao mrežu gostujuće reprezentacije, nakon lucidnog poteza Pjanića, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Pjanić je četiri minute kasnije dobro šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara ali malo iznad gola. Posljednju priliku imao je Vranješ u 44. minuti kada je pokušao sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored stative.

Džeko je postigao i drugi pogodak Zmajeva u 73. minuti nakon sjajne asistencije Pjanića.

Utakmica je završena pobjedom BiH 2:0.