Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedna općina se ogradila: Komšić je dobrodošao u naš grad

jajce (4)

Načelnik općine Jajce, Edin Hozan, ogradio se od otvorenog pisma kojeg su potpisali dužnosnici iz reda hrvatskog naroda u kojem je protekle sedmice poručeno da Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH, nije dobrodošao u 11 općina u Srednjoj Bosni.

Kako su objavili u zajedničkom otvorenom pismu, hrvatski dužnosnici općina Kreševo, Dobretića, Jajca, Viteza, Kiseljaka, Busovače, Fojnice, Travnika i Novog Travnika, te Uskoplja i Bugojna, Komšića smatraju ‘drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH’.

“Smatram da pomenuto pismo ima veoma lošu poruku ali je bez ikakve suštinske snage. Ja kao legalista prihvatam sve što je u skladu sa Ustavom BiH, pa tako i odluke proizašle kao proizvod izbora. Jajce je uvijek i za sve bio otvoren grad, a posebno za izabrane dužnosnike i zvaničnike na svim nivoima u našoj državi. Biće mi zadovoljstvo ugostiti sve koji u takvom svojstvu posjete naš grad”, poručio je saopštenjem načelnik Jajca, Edin Hozan.

U otvorenom pismu upućenom prošle sedmice pojašnjava se kako je u Središnjoj Bosni hrvatski narod na nedjeljnim izborima dao potporu kandidatu HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganu Čoviću s preko 90 posto.

“Sukladno tome Željko Komšić nema što tražiti na teritoriju naše županije“, dodaje 11 načelnika i predsjednika općinskih vijeća u Središnjoj Bosni, te mu poručuju “neka slobodno zaobiđe područje Središnje Bosne gdje žive Hrvati jer je na tom području Željko Komšić persona non grata”.