Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajevi za čast, Ibišević posljednji put predvodi naš napad

ibisevic12

Najbolja reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras će u Talinu okončati još jedan neuspješan ciklus kvalifikacija. Riječ je o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje će bh. tim okončati na trećem mjestu bez obzira na ishod večerašnjeg duela.

Istina, možemo biti i drugi, ali u slučaju senzacije i remija ili pobjede Gibraltara nad Grčkom, što je gotovo nemoguće. I u tom slučaju do baraža ne bismo dobacili jer bismo onda bili najslabija drugoplasirana reprezentacija.

Mehmed Baždarević za razliku od nedavnog susreta protiv Belgije ovog puta ne može računati na Lulića i Vranješa, dok će za meč konkurisati Ervin Zukanović. Najavljene su i promjene u timu, pa je za očekivati neka nova lica, odnosno igrače koji su dosad manje igrali, a kako bismo se svi uvjerili može li se na njih dalje ozbiljno računati ili ne.

Nastupu se nadaju Gojko Cimirot, Rade Krunić, Danijel Miličević, Edin Cocalić, Mateo Sušić, oporavljeni Izet Hajrović, te možda i Nemanja Bilbija. Vedad Ibišević će večeras posljednji put predvoditi napad Bosne i Hercegovine.