Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nsbiH

“Zmajice” bez kapitenke Nikolić počele stizati u Zenicu, selektor Hodžić potpisao ugovor

Foto: NSBiH

“Zmajice” će prvu utakmicu igrati već 5. aprila u Leiriji protiv Portugala, a samo četiri dana kasnije na domaćem terenu, u TCN/FSBiH u Zenici, ugostit će Sjevernu Irsku

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, pod vodstvom novog selektora Selvera Hodžića, počela se danas okupljati u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici za početak priprema za start kvalifikacija u okviru grupe B3 za EURO 2025.

“Zmajice” će prvu utakmicu igrati već 5. aprila u Leiriji protiv Portugala, a samo četiri dana kasnije na domaćem terenu, u TCN/FSBiH u Zenici, ugostit će Sjevernu Irsku.

Nikolić ne stiže

Na ovo okupljanje, zbog povrede neće doći kapitenka Milena Nikolić pa je selektor Hodžić naknadno uputio poziv Sofiji Krajšumović iz beogradske Crvene Zvezde.

Selektor Hodžić danas je u sjedištu NSBiH u Sarajevu i zvanično potpisao ugovor, a na klupi bh. tima naslijedit će dugogodišnju selektorku Samiru Hurem.

Hodžić će prve medijske aktivnosti u ulozi selektora bh. tima imati sutra, 2. aprila, na pres-konferenciji u TCN/FSBiH u Zenici, sa početkom u 12 sati, kada će se i zvanično obratiti novinarima pred polazak Portugal. Najbolje bh. nogometašice u Portugal putuju već u srijedu, 3. aprila.

-Dolazim ovdje jako motivisan, da sa srcem predstavljam svoju zemlju. S te strane, ovo je velika stvar za mene i nastojaću da svojim radom doprinesem budućim uspjesima naše ženske „A“ reprezentacije. Veoma je važno da svi gledamo u istom pravcu i da budemo na istom putu. To je za mene osnova svega. Da imamo jedinstvo u timu, da se igračice bore jedna za drugu na terenu, da budu hrabre i da imaju dosta samopouzdanja – istakao je Hodžić u izjavi za zvaničnu stranicu N/FSBiH.

Dodao je kako je već kontaktirao reprezentativke, s ciljem da ih upozna s načinom na koji će raditi te vjeruje da će, s dobrom energijom i zajedništvom, moći napraviti velike stvari.

Hodžić je rođen 12. oktobra 1978. godine u Brčkom.

Tokom igračke karijere od 1997. do 2013. godine kao defanzivac nastupao je za timove iz Švajcarske: Zug 94, Luzern, Buochs, Baden, Thun, Neuchâtel Xamax, Lugano i Wohlen, a jednu sezonu je proveo u izraelskom klubu Bnei Yehuda.

Kao trener radio je u omladinskim kategorijama Luzerna, gdje je, osim s dječacima, radio i s mladim nogometašicama. Vodio je seniorski tim SC Buochs te ženski tim FC Aarau, a bio je i pomoćnik u stručnom štabu ženske „A“ reprezentacije Švajcarske, s kojom je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Novom Zelandu.