Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Vjetar uništio plastenike: U BiH stiže hladna fronta, donosi zahlađenje i olujne udare

plastenici
Foto: Screenshot/Facebook

Hladna fronta napreduje sa zapada. Večeras oko 20 sati zahvata Krajinu, a u noći i ostatak zemlje

Nešto više oblaka danas je bilo u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i Hercegovine, a u ostalim dijelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Livno 19, Ivan-sedlo 20, Neum, Sokolac i Trebinje 22, Široki Brijeg 23, Bugojno i Drvar 24, Mostar, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 25, Bijeljina, Doboj i Tuzla 26, Gradačac, Sanski Most i Zenica 27, Banja Luka i Bihać 28, Prijedor 29 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Hladna fronta

Hladna fronta napreduje sa zapada. Večeras oko 20 sati zahvata Krajinu, a u noći i ostatak zemlje, javlja BHmeteo.

Donosi kišu, zahlađenje i prolazni jak do olujan zapadni vjetar. Ono najvažnije dolazi do promjene strujanja i čišćenja atmosfere od čestica prašine, pijeska i aerosola.

Hladna fronta napreduje sa zapada. Večeras oko 20h zahvata Krajinu, a u noći i ostatak zemlje. Donosi kišu, zahlađenje i…

Posted by BHMETEO.ba on Monday, April 1, 2024

Sutra i narednih nekoliko dana nebo će se ponovo plaviti, a vidljivost značajno popraviti. Isto tako vrhunac ovog upornog vjetra očekuje nas danas do kraja dana i noćas.

Još sutra lokalno pojačan, a od srijede njegovo smirivanje na području čitave zemlje.

Na stranici BHmeteo objavljen je snimak jakog vjetra na području Čelića gdje je uništen veći broj plastenika. Kako su javili, vjetar je pričinio veću materijalnu štetu.

01.04. – 12:20 | Vjetar je u jačanju. U Čeliću pričinjena značajnija materijalna šteta na plastenicimaVideo: Mujaga Mešić

Posted by BHMETEO.ba on Monday, April 1, 2024

Prognoza za naredne dane

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.