Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlada reprezentacija BiH

Zmajići jedva čekaju duel sa Njemačkom: Želimo dobar rezultat

DSC_0781

Želimo da napravimo dobar rezultat u Njemačkoj i igračima sigurno neće nedostajati motiva protiv jedne takve ekipe, kazao Mario Ivanković, trener u stručnom štabu U-21 selekcije BiH

Mladi fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Sarajevu pripremaju za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Njemačkom i ističu da jedva čekaju duel sa velikim rivalom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mario Ivanković, trener u stručnom štabu U-21 selekcije BiH zadovoljan je pripremama za susret, koji je na programu 13. oktobra u Furthu.

“U principu smo tek u srijedu odradili trening u kompletnom sastavu, jer su u utorak igrači koji su dan ranije imali utakmicu radili regeneraciju. Jutros smo analizirali protivnika. Uglavnom, pripreme protiču onako kako smo planirali i bićemo spremni za utakmicu. Želimo da napravimo dobar rezultat u Njemačkoj i igračima sigurno neće nedostajati motiva protiv jedne takve ekipe“, kazao je Ivanković i dodao:

“O kvalitetu našeg narednog protivnika govori i stanje na tabeli. Oni tradicionalno imaju jako kvalitetne sve nacionalne selekcije. Naravno, ni njih nisu mimoišli problemi zbog koronavirusa, ali svi smo u istoj situaciji. Sa nestrpljenjem očekujemo utorak i utakmicu sa velikim protivnikom.“

Reprezentativac Vladimir Bradonjić također izuzetno cijeni narednog protivnika.

“Atmosfera u timu je odlična i pripreme za meč sa Njemačkom teku u najboljem redu i dobrom raspoloženju. Što se tiče Njemačke, sigurno je da se radi o reprezentaciji koja u svom rosteru ima mnogo kvalitetnih igrača. Analiziramo protivnika i znamo da imaju svoje mane, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Također znamo odakle nam prijeti opasnost i daćemo sve od sebe da te njihove dobre strane neutrališemo. To naravno neće biti lako, ali nadam se da ćemo se vratiti kući sa pozitivnim rezultatom“, optimista je Bradonjić.

Eldar Šehić ne krije zadovoljstvo zbog prvog poziva u mladu reprezentaciju BiH.

“Predivan je osjećaj opet biti u reprezentaciji, nakon nastupa za U-18 i U-19 selekcije i ponosan sam zbog toga. Pripreme protiču planiranim tokom, svi momci zaista rade odlično i atmosfera je na visokom nivou. Očekujemo jednu pravu mušku utakmicu, nadamo se našem dobrom danu, dobroj predstavi i naravno pozitivnom rezultatu“, zaključio je Šehić.

U grupi “9“ kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine lider je Belgija sa 10 bodova, a slijedi je Njemačka sa devet. BiH je na trećem mjestu sa osam bodova i utakmicom više. Vels je četvrti sa šest, a Moldavija peta sa četiri boda. Na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i Mađarskoj plasiraće se pobjednici svih devet grupa i najbolja drugoplasirana selekcija. Preostalih osam drugoplasiranih reprezentacije igraće baraž.