Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zmajići protiv Švicarske: Danas možemo napraviti krupan korak ka velikoj smotri

MladaU21ReprezentacijaBiH_fotoEnesBegicevic

Današnjom utakmicom protiv Švicarske mlada reprezentacija BiH nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Selekcija koju okuplja Vinko Marinović ima veliku priliku da konačno zaigra na velikoj smotri, a to će uveliko zavisiti i od ishoda današnjeg susreta u kojem Švicarci imaju ulogu favorita.

– Svi igrači su svjesni kakva je ovo prilika za sve nas i koliko nam malo treba. Danas moramo izaći na teren i dati maksimum, ispoštovati sve dogovore iz svlačionice, sve zadatke koje nam šef da da ispunimo. Ne trebamo se bojati i možemo se nadati pozitivnom rezultatu, istakao je Kerim Memija i dodao da igrači razmišljaju samo o utakmici:

– Šef je rekao da je nama ova utakmica sada najvažnija i sa njom će se dosta znati, te smo samo skoncentrisani na nju i na rezultat iz iste. Svaka sljedeća utakmica je daleko, zaključio je.

Marko Mihojević je dodao da svakom igraču treba biti čast igranje za reprezentaciju.

– Svakom igraču koji igra za nacionalni tim to treba da bude čast. Svaki put kada dolazim ovdje dajem svoj maksimum za reprezentaciju. Što se tiče utakmice vjerujem da će Svaki igrač dati svoj maksimum kao i do sada što smo radili, te se nadam najboljem mogućem rezultatu, rekao je i kratko prokomentarisao igru Švicarske.

– Mi smo igrali jednu utakmicu s njima u prvoj utakmici u grupi i imamo poraz i od njih i od Rumunije. Imaju jako dobru ekipu, promijenili su selektora i sistem igre, ali vidjet ćemo. Imaju jako brze igrače prema naprijed i svoj neki stil igre koji im je nametnuo novi selektor, zaključio je Mihojević.

Meč se igra danas od 17 sati u Trening centru Zmajevo gnijezdo u Zenici.