Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žrijeb za EP u futsalu: Srbija protiv Portugala, Hrvatska sa Kazahstanom

ep-futsal-stankovic

U grupi A Evropskog prvenstva u futsalu, koje će se igrati 2016. godine u Beogradu, igraće Srbija, Portugal i Slovenija. Grupu B čine Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C će snage u prvom krugu takmičenja odmjeriti Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok će u grupi D biti Italija, Češka i Azerbejdžan, odlučeno je današnjim žrijebom u prijestonici Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

U svečanoj Sali Skupštine Grada, gde je žrijeb obavljen, osim ambasadora prvenstva, proslavljenog fudbalera i nekadašnjeg reprezentativca Srbije Dejan Stankovića, koji je odredio raspored po grupama, svečanosti su prisustvovali direktor takmičenja UEFA Georgio Marchetti, ministar sporta i omladine Vlade Srbije Vanja Udovičić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, te predstavnici dvanaest reprezentacija koje će se takmičiti.

Poželivši sretan žrijeb svima, predsjednik FSS Tomislav Karadžić je naveo da bez obzira kakav ishod bude, u Beogradu će u februaru svi biti u mogućnosti da uživaju u ljepotama malog fudbala te da treba da pobijedi futsal jer je to najvažnije na ovom turniru.

„Ljudi kažu da fudbal svako može da igra, dok mali fudbal mogu da igraju samo majstori ili velemajstori. Ovo je prilika da uživamo u ljepotama tog sporta, te grane fudbala u koju UEFA, uz ženski fudbal, ulaže značajna sredstva, kako bi svakoga dana sve više ta grana fudbala napredovala“, rekao je Karadžić.

 

Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se u Beogradu od 2. do 13. februara, 2016. godine. Šampionat će otvoriti svojim duelom Srbija i Slovenija, a titulu evropskog šampiona brani reprezentacija Italije.