Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Final Eight

Žrijeb završnice Lige prva u Nyonu: Saznat ćemo i domaćina finala

liga prvaka – zrijeb

Prilikom izvlačenja parova neće biti nositelja i nenositelja, te nemogućnosti da se sastanu parovi klubova iz iste zemlje

Žrijeb završnice ovosezonskmog izdanja Lige prvaka bit će upriličen danas u 12 sati u švicarskom Nionu. Bit će to prvi ovakav žrijeb u istoriji najjačeg klupskog nogometnog takmičenja na svijetu.

Žrijeb četvrtfinala i polufinala LP počinje u petak u podne i sastojat će se od tri žrijeba – za dvije spomenute faze takmičenja, te za “domaćina” finala, koji se određuje zbog administrativnih razloga.

Prilikom izvlačenja parova neće biti nositelja i nenositelja, te nemogućnosti da se sastanu parovi klubova iz iste zemlje.

Tako ćemo saznati učesnike svojevrsnog Final Eight turnira Lige prvaka i prije nego što se odigraju preostali revanš susreti osmine finala toga takmičenja koji su na rasporedu u avgustu.

Uz već poznate četvrtfinaliste Lige prvaka Atalantu, Atletico Madrid, Leipzig i PSG, za preostala četiri mjesta konkuriše osam timova koji tek trebaju odigrati revanše 7. i 8. avgusta. Parovi su Manchester City – Real Madrid (prvi meč 2:1), Bayern – Chelsea (3:0), Juventus – Lyon (0:1) i Barcelona – Napoli (1:1).

Od ranije je poznato da će se Liga prvaka završiti po Final Eight sistemu koji će se igrati u Lisabonu (od četvrtfinala po jedna utakmica).

Finale je 23. avgusta na Benficinom stadionu Estadio da Luz. Svi mečevi bit odigrani bez publike.

Isti će sistem vrijediti za Evropsku ligu, čiji će finalni turnir biti održan u Njemačkoj, a domaćin finala bit će Keln 21. avgusta.

Odlučeno je da će u dva para osmine finala Evropske lige, Inter – Getafe i Sevilla – Roma, u kojima je odgođena i prva utakmica, o plasmanu u četvrtfinale odlučivati jedan dvoboj, a bit će odigran u Njemačkoj.

Parovi preostalih revanš susreta osmine finala: Wolverhampton – Olympiakos (1:1 u prvoj utakmici), Bayer Leverkusen – Rangers (3:1), Shakhtar – Wolfsburg (2:1), Kopenhagen – Basaksehir (0:1), Basel – Eintracht Frankfurt (3:0) i Manchester United – LASK (5:0).

Žrijeb parova četvrtfinala Evropske lige bit će također održan danas u Nionu, u 13 sati.

Oba žrijeba gledaoci u našoj zemlji moći će gledati u direktnom prenosu na kanalu Arena Sport 1.