Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Kantona Sarajevo

Nenadić: Juli mjesec šutnje i bolnog sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

nenadic_srebrenica_sjecanje

“Što te nema”, naziv je poznate putujuće izložbe koja se kreira od 8.372 fildžana, koji simbolizuju isti toliki broj žrtava genocida

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podržao je akciju prikupljanja fildžana za umjetničku postavku “Što te nema”, i time dao svoj doprinos ovom simboličnom projektu posvećenom žrtvama genocida u Srebrenici.

“Što te nema”, naziv je poznate putujuće izložbe koja se kreira od 8.372 fildžana, koji simbolizuju isti toliki broj žrtava genocida.

– Juli je tužan mjesec za svakoga iskrenog Bosanca i Hercegovca. Taj mjesec šutnje je vrijeme bolnog sjećanja na žrtve srebreničke tragedije. Izložba će nas uvijek podsjećati i na neispijenu bosansku kafu, na prazne fildžane koji upozoravaju i opominju da su mnoge supruge, majke, sestre, komšije, ostali uskraćeni piti kafu sa svojim najdražim. I ovom prilikom izražavam iskrenu sućut zbog gubitka njihovih najmilijih – poruka je premijera Nenadića.

U organizaciji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra Srebrenica- Potočari umjetnička instalacija “Što te nema” bit će postavljena danas u Memorijalnom centru, u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.