premijer liga bih

Zrinjski bi večeras mogao postati prvak, Sloboda traži izlaz iz mračnog tunela

hsk-zrinjski-fk-sarajevo-3 (1)

Tuzla City danas bez Musemića na klupi, Leotar traži bodove spasa

Nakon što su jučer odigrana dva susreta 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas se igraju još četiri utakmice kojima će ovo kolo biti kompletirano. Derbi se igra u Mostaru između Zrinjskog i Sarajeva.

Prva utakmica na programu je u 13 sati, Leotar – Široki Brijeg. Trebinjci se borbe za opstanak. Široki Brijeg nije na željenom nivou i svim silama želi dokazati da posjeduje kvalitet.

U ekipu Leotara se vraća najbolji strijelac ekipe Miloš Aćimović nakon povrede. Jure Ivanković na Policama ne može računati na povrijeđene Vinka Rozića i Božu Musu. Petar Bosančić zbog povrede nije trenirao posljednja dva dana, a upitan je i nastup Tonćija Mujana.

Od 15 sati igraju Tuzla City i Borac. Oba kluba su u borbi za drugo mjesto na tabeli, a ekipa iz Simin Hana, osim posljednjim rezultatima, poljuljana je i odlaskom šefa struke Husrefa Musemića. Ekipu će voditi Selver Ahmetović, dok se ne imenuje novi trener.

Posušje od 16 sati na Mokromdocu dočekuje Slobodu. Iako su van opasne zone, ove dvije ekipe još nisu sačuvale premijerligaški status.

Sloboda ima niz od 12 utakmica bez pobjede u domaćem prvenstvu. Ukoliko bude poražena u ovom meču, doći će u izuzetno tešku situaciju. Pobjednik ovog susreta, ako ga bude, sigurno će mirniji ući u samu završnicu prvenstva naše zemlje.

Kolo će biti kompletirano derbijem u Mostaru. Na stadionu Pod Bijelim brijegom sastaju se Zrinjski i Sarajevo. Mostarci mogu u ovom meču osigurati titulu prvaka. Ukoliko Tuzla City ne savlada Banjalučane, a Plemići ostvare trijumf protiv bordo kluba, Mostarci bi osigurali titulu prvaka, jer bi imali 22 boda više u odnosu na prvog pratioca.

Ova utakmica je od posebnog značaja za Sarajevo, jer je ekipa sa Koševa u velikoj borbi za treće mjesto koje vodi u Evropu. Borac je tri boda ispred njih.

PLBiH, 26. kolo:

Petak, 15. april:

Rudar- Željezničar 0:0

Radnik – Velež 0:0

Subota, 16. april:

13:00 Leotar – Široki Brijeg (Arena Sport)

15:00 Tuzla City – Borac (Arena Sport)

16:00 Posušje – Sloboda

19:00 Zrinjski – Sarajevo (MY TV)