Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

susret s porodicom

Princ Harry i Meghan nakon dugo vremena svratili u kraljevski dvorac

New Project – 2022-04-16T101816.341

Na sastanku je navodno bila i princeza Eugenie, koja je “odigrala ključnu ulogu u pozadini čitavog događaja”, pišu Britanci

Britanski mediji otkrili su kako je izgledao susret kraljice i Charlesa s Meghan i Harryjem. Bivši kraljevski par stigao je u dvorac Windsor u strogoj tajnosti, a tamo su ih dočekali kraljica Elizabeta i Harryjev otac Charles te vojvotkinja od Cornwalla Camilla.

Stručnjak za kraljevsku porodicu Richard Kay za Daily Mail piše da je Charles za susret sa sinom i nevjestom izdvojio tek 10 do 15 minuta vremena. Camilla im se navodno pridružila na polovici tog kratkog sastanka.

Charles i Camilla zatim su zajedno napustili dvorac i nastavili s drugim obvezama. Po mnogočemu ovo je bio najvažniji od dva susreta u dvorcu Windsor, tvrde Britanci. Naime, Harry i njegov otac jedva su razgovarali posljednjih mjeseci, a princ je iznio i teške optužbe na Charlesov račun tokom intervjua s Oprom Winfrey. Zbog toga se pomno pratilo kako će izgledati njihov ponovni susret.

Nakon što su se oprostili od Charlesa, Harry i Meghan preselili su se u kraljičine privatne odaje gdje je, kako je izvor prenio Kayu, atmosfera bila mnogo manje napeta. Iako su je mnoge Harryjeve riječi i djela u posljednje dvije godine zbunili, a ponekad i uznemirili, Harry je kraljici miljenik, piše Kay.

“Oduvijek ju je znao nasmijati i to joj se sviđa kod njega”, tvrdi izvor čije riječi prenosi Daily Mail.

Na sastanku je navodno bila i princeza Eugenie, koja je “odigrala ključnu ulogu u pozadini čitavog događaja”, pišu Britanci. Naime, Eugenie i njen suprug Jack bliski su i s kraljicom i s Harryjem i Meghan.

Princ William nije se susreo s bratom.

Inače, Harry i Meghan u London su svratili na putu prema Haagu, gdje prisustvuju događaju Invictus Games.