Konferencijska lige

Zrinjski blizu plasmana u treće pretkolo, Velež i Tuzla City love zaostatak

zrinjski serif fena

Najbliži prolasku u narednu rundu je prvak BiH Zrinjski, koji na svom terenu dočekuje ekipu Tirane. Mostarci su u prvom meču u gostima slavili sa 1:0 i očekuje se da večeras ovjere plasman u treće pretkolo

Tri bosanskohercegovačka nogometna kluba – Zrinjski, Velež i Tuzla City večeras igraju uzvratne susrete drugog pretkola UEFA Konferencijske lige.

Najbliži prolasku u narednu rundu je prvak BiH Zrinjski, koji na svom terenu dočekuje ekipu Tirane. Mostarci su u prvom meču u gostima slavili sa 1:0 i očekuje se da večeras ovjere plasman u treće pretkolo.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović očekuje sličnu utakmicu kao i u Tirani.

– Opasni su iz kontri i polukontri i morat ćemo paziti ko nam stoji iza leđa. Neće biti lako jer definitivno protivnik nema što izgubiti. Vjerujem da će svi igrači koji istrče na teren dati svoj maksimum – izjavio je Jakirović.

Kazao je da je najbolji strijelac kluba Nemanja Bilbija dobio udarac u nogu pa se još ne zna da li će biti spreman za večerašnji meč.

Utakmica u Mostaru počinje u 21 sat.

Mnogo teži zadatak imat će Tuzla Citya i Velež.

Tuzla City na Grbavici dočekuje renomirani nizozemski klub AZ Alkmaar, koji iz prvog meča ima prednost od jednog gola.

Uprkos minimalnom porazu ekipa iz Simin Hana i dalje ima ulogu autsajdera, ali u taboru bh. prvoligaša vjeruju da mogu do iznenađenja.

– Mislim da smo prvu utakmicu odigrali dosta dobro, napravili prihvatljiv rezultat i imamo nadu da možemo do iznenađenja. Jasno je da nas očekuje težak protivnik, odlična ekipa u posjedu lopte, oni su u mnogo čemu odmah iza tri velikana nizozemskog nogometa. Ozbiljno su oni shvatili ovaj meč, u nedjelju su igrali prijateljsku utakmicu protiv Bologne i nisu izveli nijednog startera iz utakmice sa nama. No, vjerujemo u prolaz, zato smo odgodili utakmicu koju smo trebali igrati za vikend u Premijer ligi – kazao je trener Tuzle Dragan Jović.

Pozvao je sve ljubitelje nogometas da dođu na Grbavicu i podrže ih u pokušaju da dođu do pobjede i plasmana u narednu rundu. Susret se igra od 20 sati i 45 minuta, a ulaz na Grbavicu je besplatan.

Prvi na teren od bh. klubova večeras će izaćio Velež, koji od 20 sati gostuje ekipi Hamrun Spartans. Klub sa Malte iznenadio je u prvom meču na Grbavici i pobijedio sa 1:0 te stekao veliku prednost uoči revanša. No, u mostarskom klubu vjeruju da meč prije sedam dana nije pravi pokazatelj odnosa snaga te da će večeras uspjeti stići zaostatak i proći dalje.