BiH

FHMZ

Toplotni val je prošao: Stiglo je osvježenje, najavljene su i vremenske nepogode!

28/07/2022

Tokom dana razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, lokalno je moguća i pojava grada

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima, ponegdje na jugu i na istoku sa slabom kišom. Tokom dana razvojem oblačnosti, u centralnim i istočnim područjima sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, lokalno je moguća i pojava grada.

Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 29 do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše, a tokom poslije podneva i kratkotrajni pljusak.

Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna temperatura oko 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U petak se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u Bosni, moguć je i kratkotrajni pljusak, lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu do 26, a najviše dnevne temperature od 30 do 36 stepeni.

U subotu umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje sa slabom kišom. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu do 26, a najviše dnevne temperature od 31 do 37 stepeni.

U nedjelju očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni i sa slabom kišom. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 21 do 27, na jugu do 34 stepena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.