Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na današnjoj sjednici

Vijeće ministara o visini novčane naknade zaposlenim u institucijama BiH

vijece-ministara

Pred ministrima će se, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, naći i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatraće danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH, te Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period 2023-2025. godine.

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, na dnevnom redu naći će se Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini novčane naknade zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine za ishranu tokom rada, kao i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i prevoz s posla u institucijama BiH.

Pred ministrima će se, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, naći i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Na obimnom dnevnom redu nalazi se i informacija o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa učešćem BiH u Programu Evropske unije za jedinstveno tržište (Singl Market Programme), te Prijedlog sveobuhvatne strategije upravljanja javnim finansijama u BiH za period 2021-2025. godine.

Početak sjednice planiran je u 10 sati.