Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski i Borac slavili, Velež i Radnik podijelili bodove

velez-radnik (1)

Na prvenstvenoj tabeli i dalje je lider ekipa Sarajeva, a slijede Borac i Velež

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su večeras Slobodu sa 3:1 u 23. kolu Premijer lige.

Tuzlaci su sjajno otvorili susret i preko Mujagića poslije 40-ak sekundi poveli sa 1:0. Nekoliko minuta kasnije Mišković je imao veliku šansu, ali glavom nije bio precizan.

Kasnije je Zrinjski preuzeo inicjativu, ali do gola nije mogao prije isteka 45 minuta.

U drugom poluvremenu Plemići dolaze do preokreta. U samo četiri minute Ivančić je pogodio dva puta i Zrinjski je okrenuo na 2:1. Do kraja meča Jutranović je pogodio za konačnih 3:1.

Od 17.00 sati igrane su dvije utakmice 23. kola Premijer lige BiH. Borac je u Banja Luci pobijedio Mladost sa 1:0 dok su Velež i Radnik u Mostaru podijelili bodove odigravši 2:2.

Borac se dosta namučio kako bi danas slomio otpor uvijek neugodne Mladosti. Banjalučani su napadali većim dijelom utakmice, a do gola su stigli tek u 68. minuti. Pogodio je Subić. Prije toga domaći su imali nekoliko dobrih prilika, ali goste su spašavali nekad sreća, a nekad sjajni golman Velić.

U Mostaru favorit ipak nije opravdao tu ulogu. Radnik je dva puta vodio protiv Veleža i na kraju uzeo bod. Gosti do prvog vodstva stižu u 17. minuti kada je s penala siguran Jelić, ali Radovac pet minuta prije odlaska na odmor stvari vraća na početak.

U drugom poluvremenu viđen je gotovo identičan scenariji. Gogić je u 70. minuti vratio prednost gostima, a Georgijević s penala osam minuta kasnije postavlja konačnih 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore