REAKCIJA IZ PDP-A

Dok građani svakodnevno ostaju bez posla, Dodik u Sarajevo ide avionom

Dok mnogi građani čitavu godinu nisu u mogućnosti da vide najmilije, njima nije problem da iznajme i drugi avion za svoje odmore i šoping ture širom Evrope i dalje. Njihov bezobrazluk i bahatost zaista ne poznaju granice – naveo je Krunić

Dok građani svakodnevno ostaju bez posla, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik o našem trošku na posao u Sarajevo ide, ni manje, ni više, nego avionom, kazao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Krunić.

– Dok su građani tokom prošle godine bili zaključavani u svojim domovima, gradovima i državi, najviši zvaničnici vlasti su, opet o našem trošku, išli na privatna putovanja u Beč, Rim, malo na more u Tivat i Grčku, pa sve do Tel Aviva. Dok mnogi građani čitavu godinu nisu u mogućnosti da vide najmilije, njima nije problem da iznajme i drugi avion za svoje odmore i šoping ture širom Evrope i dalje. Njihov bezobrazluk i bahatost zaista ne poznaju granice – naveo je Krunić.

Dodaje da ni pandemija koja ubija ljude i uništava privredu nije spriječila Dodika i kompaniju da državne resurse troše na svoje bahanalije:

– Vakcine prosimo, druga medicinska sredstva takođe, privreda ne može da se oporavi od mjera zatvaranja dok prijete novim restrikcijama, ali novca ima da se SNSD kompanija voza avionima, dok prosječan građanin sebi biciklo teško priušti. Jedina slika koju mogu da zamislim jeste kako od naših para lete iznad ojađene Republike Srpske na neku egzotičnu destinaciju i prostački nam se smiju. To i jeste manir neodgovornih, bahatih, bezobraznih i primitivnih vlastodržaca, ali neće još dugo biti u mogućnosti da ovako ponižavaju naš narod koji će im se uskoro nasmijati u lica dok budu padali u politički nepovrat – naveo je Krunić, saopćeno je iz PDP-a.

Novi avion „Cessna Citation CJ4“, kojeg je RS 2019. godine kupila za 19 miliona maraka, letio je u posljednjih godinu dana više od 60 puta, najčešće u Beograd i u Sarajevo, objavio je portal Capital.

Osim toga, novim avionom neko je često letio i u Prag i u Brno. Među zanimljivijim destinacijama su i Istanbul, Tel Aviv, Lugano, ali i Solun i Krf. U junu prošle godine imao dva leta za Moskvu, a stigao je jednom i do Kazanja.

Većina letova nema opravdanje u vidu sastanaka zvaničnika sa drugim zvaničnicima u inostranstvu ili posjeta važnim konferencijama, samitima i slično, a pogotovo ne putovanja u Češku, Švajcarsku, Grčku i druge morske destinacije.