Fudbal

premijer liga bih

Zrinjski i Velež traže put u Evropu, Jakirović, Dudić, Bilbija i Zvonić izašli pred medije uoči derbija

07/05/2021

Što se tiče zdravstvenog biltenu Jakirović navodi kako u ovoj utakmici neće igrati Govedarica, Ibanez i Filipović te kartonirani

Uoči sutrašnjeg gradskog derbija između nogometnih klubova Velež i Zrinjski, koji će se odigrati pod Bijelim brijegom u Mostaru, treneri tih klubova i kapiteni pozvali su u petak igrače i navijače na fair play, te da derbi prođe bez incidenta i nereda, uz poruku da pobijedi sport.

Pored sportskog rivalstva koji svaki derbi nosi, sutrašnji nosi jednu dodatnu motivaciju a to je borba za što bolji plasman na kraju prvenstva ali isto tako borba za evropska takmičenja.

Na konferenciji za medije trener HŠK Zrinjski Sergej Jakirović kazao je kako su se najnormalnije pripremali za ovu utakmicu.

– Naravno da će tu biti tenzija, očekujem dinamičnost i zanimljivost i tešku utakmicu. Pogotovo za nas će biti izazov jer je Velež u jednom dobrom momentu. Ima 15 utakmica gdje nisu poraženi što je stvarno veliko. Na nama je da sve zahtjeve koje smo probali ove sedmice probamo iskoristiti u utakmici i da ostvarimo pozitivan rezultat za nas. Svjesni smo da je završnica prvenstva, da je ostalo još pet kola, došli smo na 4. poziciju i jako smo blizu našem cilju. Moramo napraviti sve da to zadržimo pa čak i ako je moguće da napredujemo – kazao je Jakirović.

Što se tiče zdravstvenog biltenu Jakirović navodi kako u ovoj utakmici neće igrati Govedarica, Ibanez i Filipović te kartonirani.

Trener FK Velež Feđa Dudić smatra kako su igrači puni samopouzdanja i da je to kod njih kolotečina jer ne pridaju značaj velikim utakmicama nego da su jednostavno u nekom “svom filmu” i to im se dobro vraća.

– Atmosfera na treninzima je dobra i ne može nas poremetiti neki loš rezultat kao što se vidjelo na Koševu kada smo primili gol u 94. minuti. Mislim da bi 80-90 posto ekipa sljedeće utakmice zabilježile neki negativan rezultat, a mi smo poslije toga ostvarili tri pobjede i mislim da to pokazuje karakter naše ekipe – kazao je Dudić.

Istaknuo je kako je ekipa Zrinjskog odlična i puna dobrih pojedinaca koji mogu u svakom trenutku riješiti utakmicu.

Što se tiče zdravstvenog stanja igrača, Dudić je naveo kako konačno imaju sve igrače na raspolaganju osim kartoniranih.

Kapiten HŠK Zrinjski Nemanja Bilbija kazao je kako je sutra jedna jako velika utakmica i za jednu i za drugu ekipu jer je u pitanju borba za Evropu, borba za sami vrh te da se nada kako će sve proteći u najboljem redu.

Kapiten FK Velež Denis Zvonić naveo je kako jedva čekaju da utakmica krene, da ostave zadnji atom snage na terenu i da niz od 15 utakmica, koje nisu izgubili nastave te da izađu kao pobjednici tj. da pozitivnim rezultatom završe ovaj derbi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.