Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Zrinjski izborio treće pretkolo, Tuzla City i Velež završili svoju evropsku avanturu

l_680c9f842647dc0838587d8fb976c921

Prvak BiH je u uzvratnom susretu drugog pretkola večeras u Mostaru pobijedio ekipu Tirane sa 3:2. Zrinjski je slavio i u prvom meču u Tirani sa 1:0 te je sa ukupnim rezultatom 4:2 izborio treće pretkolo

Nogometaši Zrinjskog su izborili treće pretkolo UEFA Konferencijske lige, dok su Tuzla City i Velež završili svoju ovosezonsku evropsku avanturu.

Prvak BiH je u uzvratnom susretu drugog pretkola večeras u Mostaru pobijedio ekipu Tirane sa 3:2. Zrinjski je slavio i u prvom meču u Tirani sa 1:0 te je sa ukupnim rezultatom 4:2 izborio treće pretkolo.

Nogometaši Zrinjskog već su u prvom poluvremenu sa dva gola praktično riješili pitanje daljeg plasmana. Janković u 25. i Tičinović u 36. minuti bili su strijelci za ubjedljivo vodstvo ekipe iz Mostara, koja je već tada jednom nogom kročila u narednu rundu takmičenja.

Ipak, u nastavku su gosti zaigrali mnogo bolje i golom Ismajlgecija u 51. minuti smanjili zaostatak, dok je Hasani nakon toga imao priliku za izjednačenje ali je promašio prazan gol.

U 81. minuti Ćuže je pogodio za 3:1 i time riješio sve dileme kada je u pitanju ishod ovog meča, a konačan rezultat 3:2 postavio je Xhixha u 84. minuti.

Zrinjski će u trećem pretkolu igrati protiv kazahstanskog Tobola.

Nogometaši Tuzla Cityja doživjeli su težak poraz u revanš susretu drugog pretkola UEFA Konferencijske lige od nizozemskog AZ Alkmaara rezultatom 4:0.

Utakmica je odigrana na stadionu “Grbavica”, a Tuzlaci su u ovaj meč ušli dosta hrabro s obzirom da su u prvom susretu na gostujućem terenu doživjeli minimalan poraz.

Ipak, iako se kod predstavnika BiH vidjela motivacija da pokuša napraviti iznenađenje, protivnik se pokazao kao mnogo kvalitetniji tim, pa bi sve osim uvjerljivog poraza predstavljalo ogromnu senzaciju.

Alkmaar je došao do vodstva u 34. minuti kada je gol za vodstvo nizozemskog tima postigao De Wit. S prednošću gostiju od 1:0 ekipe su otišle na pauzu.

Nakon samo šest minuta igre u drugom poluvremenu prednost gostiju povećao je Pavlidis i već tada je pitanje pobjednika bilo rješeno jer se Tuzla City pomirio s eliminacijom iz evropskih takmičenja.

Lahdo je samo dva minuta kasnije povisio prednost AZ Alkmaara na 3:0, a konačan rezultat postavio je De Jong golom u 81. minuti.

Fudbaleri Veleža poraženi su večeras u gostima od Hamrun Spartansa sa 1:0.

Ekipa sa Malte tako je i u uzvratnom susretu slavila s minimalnim rezultatom, te sa ukupnih 2:0 izborila dalji plasman, dok je Velež završio takmičenje u Evropi.

Strijelac jedinog gola bio je Jonny u 15. minuti.