Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Pred nama su pravi ljetni dani, u pojedinim dijelovima zemlje mogući su lokalni pljuskovi

Mostar: Skakači sa Starog mosta privukli pozornost turista
05.06.2022. Mostar - Stari grad pun turista koji vrijedno nagradjuju hrabre skakace za skok sa Starog mosta. Oni hrabriji spas od vrucina traze u hladnoj Neretvi. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini uglavnom umjereno jugo

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Atmosferski prtisak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini uglavnom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na jugu do 39 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme. Više oblaka očekuje se u prvom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu uglavnom svježije, promjenjivo i nestabilno uz kišu, često u obliku pljuskova, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, najprije u sjevernim, a zatim u centralnim i djelimično južnim područjima.

Vjetar slab do umjeren. Jutarnje temperature zraka od 17 do 22, na jugu 24, a najviše dnevne od 29 do 34, na jugu do 37 stupnjeva.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme prognozira se za nedjelju. Lokalno može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.