Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski na Grbavici stigao do 22. pobjede ove sezone

fkz
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Najvatreniji Željini navijači, popularni Manijaci, napustili su stadion na poluvremenu

Zrinjski je u utakmici 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavio u ritmu koji drži cijele sezone. Nova pobjeda Mostaraca desila se na Grbavici u utakmici protiv Željezničara. Sjajnu golgetersku formu nastavio je napadač Plemića Nemanja Bilbija.

Zrinjski je poveo već u drugoj minuti. Nakon izvedenog auta Savić je glavom loptu prebacio iza sebe, na nju natrčao Janković i iz blizine matirao Bendera za 0:1 na semaforu.

Prvu ozbiljniju priliku za Plave je kreirao Blažević u 32. minuti. Sve je sam napravio, prošao kroz odbranu Zrinjskog, ali njegov udarac je odbranio Čondrić. Potom je Janković ponovo izašao sam ispred Bendera, ali u toj situaciji je golman Željezničara izašao kao pobjednik.

Najvatreniji Željini navijači, popularni Manijaci, napustili su stadion na poluvremenu.

Na 2:0 za goste povisio je Bilbija u 64. minutu. Bilbija je pogodio mrežu Bendera nakon udarca iskosa sa lijeve strane. Time je napadač Zrinjskog došao do 28 premijerligaških golova ove sezone.

Željo je uspio smanjiti prednost gostiju golom Subašića u 74. minutu. Iako su Plavi nakon toga preuzeli inicijativu na kraju je ipak ostalo 1:2.