Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski na pripremama u Sloveniji, uskoro prva pojačanja

zrinjski_sampion_

Prvi put u klupskoj historiji Zrinjski će dio priprema za novu sezonu odraditi u Sloveniji, a između nekoliko ponuda u mostarskom klubu se opredijelili za Moravske Toplice, odnosno za hotel Ajda u kojem će biti smještani od 19. do 30. juna.

Moravske Toplice nalaze se na krajnjem sjeveroistoku Slovenije, sedam kilometara od Murske Sobote, a prema planu priprema Zrinjski čekaju tri kontrolne utakmice s protivnicima koji će tek biti potvrđeni.

Ždrijeb prvog i drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka na programu je 19. juna u Nyonu, a još uvijek nije poznato kakav status će Zrinjski imati u ždrijebu prvog kola, odnosno hoće li biti u društvu šesnaest nositelja ili nenositelja.

Odgovor ćemo dobiti nakon raspleta prvenstva u Sloveniji (Olimpija ili Maribor) i Mađarskoj (Videoton ili Ferencvaros), a za status nositelja bh. prvaku potrebno je da naslov prvaka osvoji Olimpija ili Ferencvaros, jer bi u tom slučaju imali šesnaesti najveći koeficijent u konkurenciji 32 kluba.

Uprava istovremeno radi na angažmanu pojačanja za narednu sezonu, a špekuliše se da bi to mogli biti Tome Kitanovski iz Slaven Belupa, Goran Karačić iz Sandhausena i Filip Arežina iz Mladosti. Sve će naravno zavisiti i od eventualnih odlazaka, a transfere bi osim Kenana Pirića mogli ostvariti Nemanja Bilbija, Miloš Filipović i Slobodan Jakovljević.