Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski pao na drugo mjesto, ali ove sezone ruši rekord za rekordom

zrinjski zeljeznicar mostar

Zrinjski je od početka sezone do nedavno bio suvereni lider Premijer lige, ali je promjenom na klupi odnosno dolaskom Ivice Barbarića na kormilo, ekipa izgubila kompas i za kratko dozvolila Željezničaru da se približi. Kasnije je manjak sreće na nekim mečevima utjecao da tokom doigravanja za prvaka Zrinjski dva puta izgubi lidersku poziciju s koje dočekuju meč sezone na Grbavici narednog vikenda.

Ipak, Plemići ove sezone bez obira na trenutnu poziciju nižu rekorde, a posljednji je zabilježen u subotu na gostovanju u Krupi.

Remi je donio produžetak niza Plemića bez poraza u gostima na 13 utakmica, čime su nadmašili rekord Željezničara iz sezone 2011/2012. Zrinjski je ove sezone u gostima upisao poraz samo u drugom kolu protiv Sarajeva (0:2), nakon čega su zabilježili pet pobjeda (Željezničar 1:0, Metalleghe 4:0, Olimpic 5:0, Vitez 1:0, Mladost 1:0), te osam remija (Široki Brijeg 1:1, Krupa 0:0, Radnik 1:1, Sloboda 3:3, Čelik 1:1, Sarajevo 0:0, Sloboda 0:0 i Krupa 1:1).

Plemići su rekorderi i kada je u pitanju domaći niz bez poraza, s obzirom da je isti trajao pomalo nestvarnih 55 utakmica.