Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski predstavio pojačanja i najavio borbu za naslov

zrinjski
Foto: Bljesak.info

Pojačanja HŠK Zrinjskog za proljetni dio sezone Tomislav Tomić, Benjamin Čolić, Nemanja Bilbija i Kristijan Jajalo predstavili su se novinarima na zajedničkoj press konferenciji te su najavili borbu za naslov prvaka BiH.

– Drago mi je što sam došao u Zrinjski, klub koji se stalno bori za vrh i titulu. Svi su me odlično primili i nadam se da ću im se odužiti tako što ću pomoći klubu na putu do osvajanja titule – kazao je Tomić.

Bilbija je kazao kako poznaje 90 posto svojih novih suigrača te da mu neće biti problem uklopiti se u momčad.

– Prošle sezone sa Sarajevom osvojio sam naslov i znam kako izgleda pritisak i kako se s njim nositi. Spreman sam na to i spreman sam pomoći Zrinjskom da ode do kraja – dodao je Bilbija.

Momčad Zrinjskog ovoga tjedna vratila se u Mostar s priprema koje su odradili u Istri, a trener toga kluba Vinko Marinović zadovoljan je obavljenim poslom.

– Mislim da je ova zadnja utakmica protiv Olimpije bila dosta dobra, iako smo poraženi. Sada očekujem da u preostala dva tjedna do nastavka prvenstva podignemo formu i odradimo još neke stvari koje se tiču taktike – kazao je Marinović.

Zrinjski će u subotu i nedjelju nastupiti na Memorijalu Andrije Ankovića u Gabeli. U subotu protivnik Mostarcima bit će HNK-a Cibalija, a ovisno o ishodu te utakmice u nedjelju ih čeka domaćin Gošk ili Budućnost iz Podgorice.

Marinović je kazao kako će u Gabeli, s obzirom na to da se u dva dana igraju dvije utakmice, priliku dobiti svi igrači.

– Imam na raspolaganju nekih 26 zaista kvalitetnih igrača. Problem bi moglo biti uigravanje, ali radili smo i još ćemo raditi na tome. Kako se radi o mahom iskusnim igračima, nadam se da će vrlo brzo shvatiti što se od njih traži – istaknuo je strateg Zrinjskog.

Na novinarsko pitanje kako mu trenutno izgledaju ostali klubovi koji će se boriti za vrh ljestvice, Marinović je kazao kako je o tome prerano govoriti.

– Pripremne utakmice su jedno, a kad dođu one prave, to je nešto sasvim drugo. Bit će jako zanimljiv nastavak prvenstva. Sve su se ekipe dobro pojačale, a jako će bitan biti sam početak proljetnog dijela prvenstva. Nema puno utakmica do kraja i nakon dva-tri kola vidjet ćemo tko je u kakvoj formi – zaključio je Marinović.

Nakon 18 od 30 odigranih kola Premijer lige BiH na vrhu ljestvice je Sloboda s 40 bodova. Zrinjski je drugi s 39, a slijede Široki Brijeg (36), Radnik (35) i Sarajevo (34).

Prvenstvo se nastavlja 27. i 28. veljače, a Zrinjskom će u prvom proljetnom kolu gostiti biti nogometaši Sarajeva.