Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

visoka pobjeda

Zrinjski pregazio Čelik i plasirao se u osminu finala Kupa BiH

Foto: Fena

Zenički su navijači u 12. minuti, kao vid podrške, skandirali te zapadnu tribinu obojili i dimnom zavjesom crno-bijele-zelene- crvene boje, odnosno bojama zastave Palestine

Aktuelni prvak i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara nije imao težak posao večeras na zeničkom Stadionu “Bilino polje” protiv domaćih nogometaša federalnog ligaša Čelika, kojeg su, u zaostalom susretu 1/16 finala Kupa BiH, pred oko 6.000 gledalaca porazili s visokih 6:0 (5:0).

“Plemići” su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu, nakon kojeg su vodili s 5:0. Tri gola postigao je Franko Sabljić – u 7., 31. i 35. minuti; Anton Maglica je u 10. minuti sigurno relizirao penal za vodstvo od 2:0, a strijelac trećeg gola bio je Matija Malekinušić u 24. minuti.

U nastavku je splasnuo tempo igre, a Antonio Prskalo je u 75. minuti sa oko sedam metara pogodio prečku zeničkog gola. Zrinjski je na konačnih 6:0 povisio u 87. minuti, kada je pogodio Petar Mišić.

Zenički su navijači u 12. minuti, kao vid podrške, skandirali te zapadnu tribinu obojili i dimnom zavjesom crno-bijele-zelene- crvene boje, odnosno bojama zastave Palestine, čiji se stanovnici proteklih skoro mjesec dana izloženi napadima izraelske vojske.