Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH

Zrinjski siguran protiv Slavije, Jedinstvo eliminisalo GOŠK nakon penala

zrinjski
Foto: Facebook/ HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog su na Stadionu pod Bijelim u brijegom u Mostaru ubilježili rutinsku pobjedu nad ekipom Slavije rezultatom 3:0

Danas su na rasporedu tri utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu, a dvije su već završene.

Fudbaleri Zrinjskog su na Stadionu pod Bijelim u brijegom u Mostaru ubilježili rutinsku pobjedu nad ekipom Slavije rezultatom 3:0. Time se aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine plasirao u četvrtinu finala ovog takmičenja.

Već u trećoj minuti Zrinjski je došao u vodstvo pogotkom Ćužeta, a isti igrač u osmoj minuti postiže drugi pogodak. Domaći igrači su nastavili u potpnosti kontrolisati utakmicu, a konačnih 3:0 postigao je Savić pogotkom u 56. minuti.

Fudbaleri Zrinjskoj su mirno i disciplinovano priveli utakmicu kraju, a pobjeda je mogla biti ubjedljivija s obzirom da su propustili nekoliko odličnih prilika.

Druga utakmica današnjeg programa odigrana je na Stadionu pod Borićima u Bihaću, gdje je domaće Jedinstvo ugostilo GOŠK.

Iako su obje ekipe imale odlične prilike kroz cijelu utakmicu, opći utisak je bio da su gosti bili malo bolji, ali se pobjednik ovog duela svejedno morao odlučiti izvođenjem penala, s obzirom da pogodaka u 90 minuta nije bilo.

U izvođenju penala bolje su se snašli domaći igrači koji su sa 4:2 ostvarili veliku pobjedu i plasman među osam najboljih ekipa u Kupu naše države.

Osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine:

Zrinjski 3:0 Slavija (Ćuže 3’,8’, Savić 56’)

Jedinstvo 0:0 GOŠK (4:2 nakon penala)