premijer liga bih

Zrinjski slavio u gradskom derbiju i zasjeo na prvo mjesto ljestvice

zrinjski – velez – fena – hsk zrinjski (1)

Bila je to peta uzastopna pobjeda Zrinjskog bez primljenog pogotka nakon koje je aktualni prvak ponovno zasjeo na vrh ljestvice Premijer lige BiH

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su Velež rezultatom 1:0 u zaostaloj utakmici Premijer lige BiH.

Plemići su bolje otvorili utakmicu i pritisnuli su protivnika od prve minute. Rezultat tog pritiska bilo je rano vodstvo.

U 9. minuti nakon udarca iz kuta lopta je došla do Amera Bekića, koji snažnim udarcem s dvadesetak metara pogađa donji dio grede od koje se lopta odbija u gol za 1:0.

Tempo igre dosta je pao nakon uvodnog pogotka. Rođeni su dokraja poluvremena donekle uspjeli uspostaviti ravnotežu na terenu te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0.

I u nastavku Plemići su imali većinu vremena loptu u svom posjedu, ali organizirana obrana Veleža nije dopustila previše opasnih situacija pred svojim golom.

Međutim, Velež nije uspio ništa napraviti prema naprijed i utakmica je završila rezultatom 1:0.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Zrinjskog bez primljenog pogotka nakon koje je aktualni prvak ponovno zasjeo na vrh ljestvice Premijer lige BiH.

Zrinjski ima 27 bodova i utakmicu manje od najbližih pratitelja Širokog Brijega i Željezničara koji su na 25, odnosno na 22 boda.

Velež je sedmi sa 16 bodova.

Dok je na terenu sve prošlo u fer i korektnoj igri, tako nije bilo na tribinama. Gostujući navijači su na kraju utakmice zapalili sjedala na dijelu stadiona na kojem su bili smješteni.