Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Zrinjski u derbiju slavio protiv Sarajeva

zrinjski sarajevo
FOTO: Fena

Zrinjski je ovom pobjedom jesenski dio sezone završio na drugom mjestu s 38 bodova, sedam iza vodećeg Borca. Sarajevo se nalazi na četvrtom mjestu s 33 boda, jednako kao što ima i Velež na trećem mjestu

U derbiju 18. kola nogometne lige Premijer BiH Zrinjski je na stadionu pod Bijelim brijegom svladao ekipu Sarajeva rezultatom 2:0.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti iz Sarajeva, ali je udarac Mustafića u 17. minuti odbranio Marić.

Zrinjski je zaprijetio sredinom prvog poluvremena, a veliku šansu za doći u vodstvo ”Plemići” su imali iz jedanaesterca, koji je dosuđen u 33. minuti nakon što je Beganović srušio Sabljića. Loptu je na bijelu tačku namjestio Nemanja Bilbija, ali golman mu je odbranio udarac.

Bilbija je zato bio precizan u 40. minuti, kada je na asistenciju Memije zabio za 1:0.

Samo tri minute kasnije Zrinjski je udvostručio vodstvo pogotkom Damira Zlomislića nakon odlične asistencije Tomislava Kiša.

Zrinjski je ovom pobjedom jesenski dio sezone završio na drugom mjestu

Sudac Irfan Peljto je u 70. minuti prekinuo utakmicu nakon bakljade i vatrometa navijača mostarskog kluba, koji su se na taj način oprostili od tribine ”Stajanje”, koja se uskoro ruši. Utakmica je nastavljena u 72. minuti.

U drugom poluvremenu trener Sarajeva je izmjenama pokušao promijeniti tok utakmice, ali ni to nije pomoglo.

Bez pretjeranog uzbuđenja Zrinjski je iskontrolirao utakmicu do kraja pa je ona završila rezultatom 2:0.

Zrinjski je ovom pobjedom jesenski dio sezone završio na drugom mjestu s 38 bodova, sedam iza vodećeg Borca. Sarajevo se nalazi na četvrtom mjestu s 33 boda, jednako kao što ima i Velež na trećem mjestu.