Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Zrinjski već zaradio više od milion KM na eurosceni

zrinjski armenci
Foto: Fena

Sreća da ja ne znam da je promašio penal, ja sam ga bio odredio za petog izvođača. Naravno, uz njegov pristanak

Zrinjski je na penale prvi put u istoriji prošao u drugo pretkolo Lige prvaka. Prvu utakmicu u gostima pobijedio je Zrinjski 1:0, a u mostarskom uzvratu bilo je 3:2 za Urartu nakon produžetaka.

“Prvo poluvrijeme smo totalno dominirali. Drugo poluvrijeme smo pali iz objektivnih razloga. Morate znati da Ćuže nije trenirao mjesec i po dana, Stanić je došao nakon šest mjeseci pauze… Probali smo sa zamjenama podići energiju, ali nismo uspjeli. Urartu je zasluženo zabio drugi gol, izjednačili smo u produžetku i opet napravili krupnu grešku za 2:3. I otišli u penale. Bilo je dramatično, da dramatičnije ne može, ali Bože moj, prošli smo”, rekao je trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Prošle sezone je Barišić bio tragičar Zrinjskog kada je promašio jedanaesterac, a sada je pogodio posljednji penal za prolazak u narednu rundu.

zrinjski armenci
FOTO: Fena

“Sreća da ja ne znam da je promašio penal, ja sam ga bio odredio za petog izvođača. Naravno, uz njegov pristanak”, rekao je trener Mostaraca.

Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz duela Slovana Bratislave i Hesperangea. Prva utakmica ove dvije ekipe završila je 1:1.

Samim učešćem u Ligi prvaka klub je zaradio 280 hiljada eura. Zahvaljujući prolasku u treće pretkolo, Plemići će dobiti još 380 hiljada eura, što znači da su ove sezone u Evropi već zaradili 660 hiljada eura.

U trećem pretkolu čeka boljeg iz duela Slovana i luksemburškog Hesperangea. Prolaskom bi imao garantiranu barem grupnu fazu Konferencijske lige, a taj uspjeh donio bi mu još 480 hiljada eura.