Fudbal

Konferencijska liga

Zrinjski večeras igra protiv Slovana, na pragu su historijskog uspjeha za bh. nogomet

18/08/2022
Foto: Pixsell

Ako „Plemići” preskoče i ovo prepreku izborit će nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja što do sada nije uspjelo niti jednoj ekipi  iz Bosne i Hercegovine

Pred nogometašima Zrinjskog večeras je prvi od dva ogleda sa slovačkim prvakom Slovanom u playoff rundi Uefine Konferencijske lige.

Ako „Plemići” preskoče i ovo prepreku izborit će nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja što do sada nije uspjelo niti jednoj ekipi  iz Bosne i Hercegovine.

– Imamo priliku generacije da napravimo nešto što do sada nije zabilježeno u bh. nogometu i nadam se da ćemo u tome uspjeti u ove dvije utakmice – najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Po njegovim riječima, Slovan je iznimno kvalitetan protivnik, ekipa u kojoj nastupa 11 reprezentativaca.

– Gazda puno ulaže u momčad i nije mi svejedno kada vidim njihov sastav i gdje su sve igrali, ali nogomet je prelijepa igra u kojoj nisu važni budžeti i imena igrača već je važno kakav si u datom trenutku na terenu i mislim da imamo šanse – poručio je trener Zrinjskog.

Što se tiče igračkog kadra Jakirović će moći računati na povratnike Memiju, Mandića i Ćorluku, nova imena Zubairu i Marandici nisu još dobili radne dozvole, a veliki hendikep za Zrinjski bit će neigranje Nike Jankovića zbog akumuliranih kartona.

U Mostaru vlada veliko zanimanje za utakmicu i sve ulaznice razgrabljene su istoga dana kada su puštene u prodaju.

– To govori da nam je mali kapacitet stadiona, mislim da bi bilo i tri puta više gledatelja, ali situacija je takva kakva jest. Drago mi je što u ovakvoj važnoj utakmici igramo kući i zato smo odgodili postavljanje hibridnog travnjaka. Ljudi su osjetili da nam treba podrška, a ta podrška nikada nije bila upitna – kazao je Jakirović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.