Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Zrinjski večeras igra protiv Slovana, na pragu su historijskog uspjeha za bh. nogomet

Uzvratna utakmica drugog pretkola UEFA Konferencijske lige, HSK Zrinjski – KF Tirana
28.07.2022., Mostar - Uzvratna utakmica drugog pretkola UEFA Konferencijske lige izmedju HSK Zrinjski - KF Tirana. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Ako „Plemići” preskoče i ovo prepreku izborit će nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja što do sada nije uspjelo niti jednoj ekipi  iz Bosne i Hercegovine

Pred nogometašima Zrinjskog večeras je prvi od dva ogleda sa slovačkim prvakom Slovanom u playoff rundi Uefine Konferencijske lige.

Ako „Plemići” preskoče i ovo prepreku izborit će nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja što do sada nije uspjelo niti jednoj ekipi  iz Bosne i Hercegovine.

– Imamo priliku generacije da napravimo nešto što do sada nije zabilježeno u bh. nogometu i nadam se da ćemo u tome uspjeti u ove dvije utakmice – najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Po njegovim riječima, Slovan je iznimno kvalitetan protivnik, ekipa u kojoj nastupa 11 reprezentativaca.

– Gazda puno ulaže u momčad i nije mi svejedno kada vidim njihov sastav i gdje su sve igrali, ali nogomet je prelijepa igra u kojoj nisu važni budžeti i imena igrača već je važno kakav si u datom trenutku na terenu i mislim da imamo šanse – poručio je trener Zrinjskog.

Što se tiče igračkog kadra Jakirović će moći računati na povratnike Memiju, Mandića i Ćorluku, nova imena Zubairu i Marandici nisu još dobili radne dozvole, a veliki hendikep za Zrinjski bit će neigranje Nike Jankovića zbog akumuliranih kartona.

U Mostaru vlada veliko zanimanje za utakmicu i sve ulaznice razgrabljene su istoga dana kada su puštene u prodaju.

– To govori da nam je mali kapacitet stadiona, mislim da bi bilo i tri puta više gledatelja, ali situacija je takva kakva jest. Drago mi je što u ovakvoj važnoj utakmici igramo kući i zato smo odgodili postavljanje hibridnog travnjaka. Ljudi su osjetili da nam treba podrška, a ta podrška nikada nije bila upitna – kazao je Jakirović.