Fudbal

veliki izazov

Zubanovićev sin otišao s Grbavice, karijeru nastavlja u Danskoj

05/07/2019

Zubanović će već sutra u prijateljskoj utakmici debitovati za novi klub

Talentovani napadač juniorskog tima sarajevskog Željezničara Faris Zubanović (19) nastavit će karijeru u danskom drugoligašu Fremadu.

– Veoma sam sretan zbog prelaska u danski klub. Radujem se novim izazovima u Fremadu – rekao je Zubanović, sada već bivši napadač Željezničara, koji je u minuloj sezoni bio najbolji strijelac omladinske Premijer lige BiH, ali i debitovao za seniorski tim Plavih sa Grbavice.

Sin bivšeg napadača FK Željezničar Hadisa Zubanovića, dodao je i sljedeće:

– Imao sam nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali nakon razgovora s trenerskom ekipom, odlučio sam se za Fremad. U posljednjih nekoliko sedmica imao sam priliku raspitati se o novom klubu i sve informacije su stvarno pozitivne. Ovdje postoje zaista dobre mogućnosti za igranje i napredak mladih igrača, a to je bilo presudno za moj izbor kluba. Spreman sam se boriti za svaku loptu i vrlo sam uzbuđen što ću igrati pred navijačima iz Fremada.

Zubanović će već sutra u prijateljskoj utakmici debitovati za novi klub.

– Pratimo Farisa neko vrijeme, on je mlad igrač velikog potencijala. Vjerujemo da on ima sve preduvjete da bude zaista dobar igrač i u budućnosti igra na visokom nivou – rekao je menadžer Fremada Olof Melberg (Mellberg).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.