Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zukanović: Odrastao sam sa Džekom

zukanovic

Ervin Zukanović zadovoljan je zbog dolaska u Romu i što su “dva stresna dana” iza njega.

Branič je kao posuđeni igrač iz Sampdorije došao u Romu s opcijom otkupa ugovora u ukupnoj vrijednosti od četiri miliona eura, prenosi Football Italia.

– Ovo je veliki dan za mene – rekao je bosanskohercegovački reprezentativac za Roma Radio.

– Posljednja dva dana bila su stresna jer nisam znao gdje ću igrati, ali sada sam sretan i želim pomoći timu da se pripremi za sutrašnju važnu utakmicu. Odrastao sam sa Džekom, kao djeca smo zajedno igrali u istom timu u BiH, sada zajedno igramo u reprezentaciji i Romi. To je sjajno. On je postigao mnogo golova za BiH, dobar je momak i zajedno sa Miralemom Pjaićem će mi pomoći da se ovdje snađem – dodao je Zukanović.

Bh. reprezentativac može igrati na više pozicija, a navodi da će trener odlučiti gdje će to biti u Romi.

– U Chievu sam igrao na poziciji centralnog beka u četveročlanoj odbrani, tako da mogu igrati različite uloge u timu. Nadam se da ću se odužiti Lucianu Spallettija za njegovo povjerenje. Volim igrati s loptom, nemam strah, želim napredovati i mislim da mogu pomoći ekipi – naglasio je Zukanović.

Vjeruje da Roma može izvući određenu pouku iz neuspjeha reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Euro 2016., odnosno poraza od Irske u baražu.

– Znali smo da smo kvalitetniji, ali u današnjem nogometu morate i mentalno biti snažni i gladni, što nam je nedostajalo – zaključio je Zukanović, koji je danas obavio i prvi trening u novom klubu.