Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zukanović za Romin radio: Nedostaje mi Sarajevo

zukanovic

Ervin Zukanović (29), reprezentativac BiH i fudbaler Rome, dao je intervju za klupski radio u kojem je naglasio da mu jako nedostaje Sarajevo, ali da isto tako tu ništa ne može promijeniti, javlja Anadolu Agency (AA).

Zukanović je u zimskom prelaznom roku u redove “vučice” stigao iz Sampdorije. Prvo na posudbu, da bi nešto kasnije Roma odlučila otkupiti njegov ugovor.

Za trener Luciana Spalettija koji je na kupi zamijenio Raula Garciju ima samo riječi hvale. Istina, trener ih je nakon poraza od Reala 0:2 u Ligi šampiona kritikovao, ali Zukanović vjeruje kako je svoj dio posla dobro obavio.

“Spalleti je ‘vatren’ i emocionalan, on je trener kojeg morate slušati i raditi ono što traži od vas. Mislim da je njegov put pravi, sada smo mnogo organizovaniji i igramo bolje. Bili smo razočarani nakon poraza od Reala, jer smo imali mnogo šansi da postignemo gol. Real je svoje šanse iskoristio, mi nismo. Dobro smo igrali na Bernabeu, tako da smo veoma nesretni zbog rezultata. Međutim, za nas je sada važno deset preostalih utakmica u Seriji A”, rekao je između ostalog za klupski radio bh. reprezentativac.

[yuzo_related]

Zukanović je istakao da je želja svih u klubu da se domognu jednog od prva tri mjesta koja vode u Ligu šampiona.

“Za mene su utakmice protiv Reala bile dvije nezaboravne noći i to je prekresan osjećaj za sve igrače.”

Na tom putu naredni izazov zove se Udinese.

“Moramo otići tamo i tražiti mogućnost da igramo našu igru. U Italiji nema laganih utakmica. Oni igraju sa tri napdača, ali na nama je da se dobro pripremimo i pokušamo pobijediti”, jasan je Zukanović.

Bh. fudbaler se osvrnuo i na činjenicu da je kao dijete morao napustiti svoj rodni grad zbog rata, ali se srećom kasnije vatio u Sarajevo.

“Sarajevo mi mnogo nedostaje, ali takav je život. Rođen sam tamo, počeo sam da igram fudbal u tom gradu i moja porodica živi u njemu. Sarajevo je multikulturalni grad sa bogatom istorijom. Kada je izbio rat pobjegli smo u Njemačku, ali smo se nakon pet godina vratili. Rekli su mi za školu fudbala Bubamara i u njoj sam trenirao dvije ili tri godine prije nego što sam promijenio mnogo klubova”, kazao je Zukanović.

Dodao je da se ne sjeća previše rata, jer je u njemu živio svega mjesec dana, te da i o tome trebali pitati njegovog saigrača iz Rome i reprezentacije Edina Džeku, koji je cijeli rat proveo u opkoljenom Sarajevu.

Zukanović je tokom karijere između ostalih igrao za bh. klubove Željezničar i Velež, belgijske Dender, Eupen, Kortrijk i Gent, te italijanske Chievo, Sampodriju i sada Romu. Za reprezentaciju BiH odigrao je 12 utakmica.