Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

katastrofalne greške

Zvezdini igrači sami sebe izbacili iz Lige prvaka

New Project (27)

Zvezda je imala produžetke do 90. minute. A onda je Zvezdin Milan Pavkov ugasio Maraknu zabivši autogol

Nogometaši beogradske Crvene zvezde sinoć su prokockali veliku šansu da izbore grupnu fazu Lige prvaka. Beograđane su skupo koštale greške koje su napravili.

Nakon poraza u prvoj utakmici od Maccabija u Haifi (2:3), Zvezda je imala sve u svojim rukama. U prvom poluvremenu Beograđani su imali sigurnih 2:0, ali su uspjeli sve prokockati i pokloniti Izraelcima prolaz u grupnu fazu.

U igru je goste vratio golman i kapiten Zvezde Milan Borjan u nadoknadi prvog dijela. Istina, Borjan je u tom napadu odbranio penal, ali je onda katastrofalno reagovao u nastavku akcije i primio gol s 30-tak metara koji je išao po sredini gola.

Zvezda je imala produžetke do 90. minute. A onda je Zvezdin Milan Pavkov ugasio Maraknu zabivši autogol.

Iako nije bilo nikoga od rivala iza njega, Pavkov je zakucao loptu u svoju mrežu. Osim što je Pavkov užasno reagovao, čini se i da je lopta išla direktno u ruke Borjana koji bi je uhvatio bez problema.

Beograđani su, da su uspjeli ući u grupnu fazu, mogli zaraditi 18 miliona eura, a u Evropskoj ligi će inkasirati “samo” nešto više od tri miliona eura. Također, svaki gol i bod u Ligi prvaka naplaćuju se neuporedivo više nego u Evropskoj ligi tako da je evidentno da je Zvezda ostala bez pravog bogatstva.