Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Zvijezda 09 nakon Zrinjskog pobijedila i Široki Brijeg

zvijezda 09
Foto: Zvijezda 09

Tek u 38. minuti vidjeli smo ozbiljniji pokušaj domaćih. Karaklajić je šutirao sa distane ali bez uspjeha

Zvijezda 09 i Široki Brijeg su odmjerili snage u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultat utakmice je bio 3:0

U utakmicu su agilnije ušli igrači Širokog Brijega. U prvih desetak minuta imali su više loptu u svome posjedu, a u devetoj minuti i vrlo dobru priliku kada je Kpan prošao po lijevoj strani, ubacio loptu do Lukića, ova jje dodao do Matića koji šutira pored gola.

Nakon toga su se i domaći “probudili”. U 16. minuti, nakon jednog prekršaja dosuđen je slobodan udarac za domaće a lopta u gužvi ispred gola odlazi u korner. Nakon tog kornera glavom šutira Šapić, ali preko gola.

U 21. minuti Vukoja se našao u odličnoj prilici, izašao je sam na golmana gostiju, ali šutira malo pored stative.

Veća kontrola nad igrom domaćima se isplatila u 27. minuti kada Ristanović pogađa glavom za 1:0 nakon ubačaja Maksimovića.

Nakon vodećeg pogotka domaćih igralo se uglavnom na sredini terena, gdje je vladala velika borba za loptu, što je iznjedrilo i mnogo prekršaja na obje strane.

Tek u 38. minuti vidjeli smo ozbiljniji pokušaj domaćih. Karaklajić je šutirao sa distane ali bez uspjeha.

U 44. minuti domaća ekipa koristi veću inicijativu i nakon odlične akcije udvostručuje vodstvo. Nakon nekoliko lijepih dodavanja Maksimović ostavlja loptu Karaklajiću koji neometan sa 14 metara postiže pogodak za 2:0.

Na otvaranju drugog poluvremena Saliman je pokušao sa distance, ali lopta odlazi pored gola.

Vadze je imao sjajnu priliku u 56. minuti kada se oslobodio svog čuvara i izašao sam pred čuvara mreže ekipe iz Širkog Brijega, ipak pogađa vanjski dio mreže.

Još jedna odlična prilika za Zvijezdu 09 se desila u 65. minuti kada je Kraklajić pokušao iz slobodnog udarca, ali opet vanjski dio mreže.

Zaprijetili su i gosti u 72. minuti preko Kpana koji je šutirao sa distance, ali odlično se pokazao Damjanović golman domaće ekipe.

Golman Damjanović se našao u problemima u 77. minuti kada je nakon pokušaja Chinedu loše je reagovao čuvar mreže Zvijezde 09, ali ostaje 2:0.

Dobar prodor po strani Matića koji je odlično ubacio za Maksimovića koji se fenomenalno snašao i postigao gol za 3:0.

18.kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Zvijezda 09 – Široki Brijeg 0:2 (P.Ristanović 28’,P. Karaklajić 44’ Maksimović 84’)