Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paulo Dybala

Zvijezda Juventusa 40 dana ima koronavirus, četvrti put pozitivan na testu

dybala

Dva puta je testiran u razmaku od po 10 dana te je i dalje pozitivan, ali nema više nikakve simptome zaraze

Paulo Dybala i dalje ima koronavirus, otkriva španska TV El Chiringuito. Nogometaš Juventusa zarazio se virusom prije 40 dana, a posljednji test koji je uradio je pozitivan.

To je četvrti put da je argentinski reprezentativac pozitivan na testu. Početkom aprila objavio je da više nema koronavirus nakon negativnog testa, međutim dva dana kasnije je napravljen novi test i bio je pozitivan.

Nakon toga je dva puta testiran u razmaku od po 10 dana te je i dalje pozitivan, ali nema više nikakve simptome zaraze. Slična situacija je i s njegovom djevojkom Orianom Sabatini čiji je test prvo bio pozitivan na koronavirus pa negativan i onda opet pozitivan.

“Prvih dana sam imao snažne simptome, sad ih nemam”

Ranije je Dybala otkrio da mu je najteže bilo na početku.

“Prvih dana sam imao snažne simptome. Sada ih više ne osjećam, normalno se krećem i nastavljam s treninzima. Na početku nisam mogao trenirati ni pet minuta, odmah bih osjetio težinu i bol u mišićima pa sam morao prestati.”

Takmičenje u Serie A prekinuto je 9. marta, a do kraja talijanskog prvenstva ostalo je 12 kola. Liga bi se mogla nastaviti u junu.

Dybalin Juventus na vrhu tabele ima bod prednosti pred Lazijem.