Hajrović: Ne znam zašto me Prosinečki ne zove – Fokus.ba
Sport

zmaj sa maksimira

Hajrović: Ne znam zašto me Prosinečki ne zove

13/07/2019

Kad čujem kako me tribine zazivaju, ili kada navijači plješču prilikom izlaska ili ulaska u igru, totalno se oduševim, lijepo mi je oko srca

Izet Hajrović, jedan od ljubimaca Dinamovih navijača, ostat će u zagrebačkom klubu.

Hajroviću je ugovor završavao sa posljednjim danom ove godine, ali je nedavno saradnja produžena na na jo dvije i po godine.

“Nisam potpisao nikakav novi ugovor, samo se aktivirala klauzula. Još prije ljetne stanke su mi u klubu rekli da bi voljeli aktivirati tu klauzulu. Ja sam naravno bio za, i eto, to je bilo to. Svi znaju da sam sretan u Dinamu, da mi je ovdje lijepo. Postao sam i ljubimac navijača i to mi je posebno drago”, kazao je za “Sportske novosti” Izet Hajrović, koji je potom odgovorio na pitanje čime je kupio navijače:

“Nisam o tome razmišljao. Jednostavno to sam osjetio i zbog toga sam sretan. Kad čujem kako me tribine zazivaju, ili kada navijači plješču prilikom izlaska ili ulaska u igru, totalno se oduševim, lijepo mi je oko srca”.

Zadovoljan je sezonom iza sebe, a kaže kako može i više…

“Kada sam došao u Dinamo hvatao sam formu, a prošla sezona za mene je bila jedna od najboljih u karijeri. Ove godine ću se truditi da bude još bolja, želim pokazati još više nego prošle sezone”, odlučan je Hajrović.

Neizbježna tema bila je reprezentacija BiH. Hajrovića od dolaska Roberta Prosinečkog nema u reprezentaciji.

“Ne znam. Mene iz bosanskohercegovačkog saveza niko nije zvao. Tako da ništa ne mogu kazati na tu temu”, poručio je Hajrović.

“Gledao sam svaku utakmicu iako sada nisam bio pozivan. Možda je bio drugačije zamišljen početak evropskih kvalifikacija. Ali postoji šansa za prolazak na Euro. Prosinečki i njegov stručni štab znaju šta treba. Svojoj reprezentaciji želim sve najbolje”, zaključio je Hajrović u razgovoru za Sportske novosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.