Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izet Rađo oštro demantovao da je fizički nasrnuo na Augusta Orlovića

taekwondo sastanak

Sastanak u prostorijama OKBiH na koji su bili pozvani svi oni koji reprezentuju taekwondo sport u BiH nije ispunio cilj.

Na sastanku je trebalo da se razgovara o tome kako da se riješi način ostvarivanja prava svih klubova, pa i onih koji još nisu u sastavu TKDSBiH, ali je umjesto toga sastanak završen slanjem saopštenja medijima o “sukobu”.

Prema pisanju hercegovačkih portala Branko Stanić, predsjednik TKDSHB, pričao je o problemima koji su nastali zbog nemogućnosti klubova iz TKDSHB i, kako kažu, nekoliko bošnjačkih klubova da nastupaju na međunarodnim takmičenjima.

Pri kraju elaboriranja pokušao ga je navodno ušutkati potpredsjednik OKBiH prof. dr. Izet Rađo, te kako se Rađo navodno pokušao i fizički obračunati sa Augustom Orlovićem, predsjednikom TKDSBiH, nakon čega je otišao sa sastanka.

Potpredsjednik OKBiH Izet Rađo odbacio je ove optužbe.

– To je sve apsolutno netačno, neargumentovano i neutemeljeno. Tvrdnje će morati dokazati na sudu. Odvojio sam slobodno vrijeme da bih pomagao taekwondou, a oni nisu u stanju da argumentovano razgovaraju. Incidenta nije bilo i to je apsurd da sam njegov akter. Ljudi koji ne znaju zaštititi interese taekwondoa, prebacuju krivicu na druge. Nije to prvi put. Trebamo urediti sport u skladu sa zakonom, a ne na kvazinačin, rekao je Rađo.

U saopštenju OKBiH navodi se da krovna kuća našeg sporta vodi zahtjevne procese na ustroju sportskih strukovnih saveza i sportskog sistema BiH prouzrokovane nedorečenom legislativom i nepostojanjem federalnog zakona o sportu.