Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opljačkan Konzum u centru Sarajeva i pumpa Energopetrol u Vogošći

konzum dobrinja
Ilustracija

Nepoznata osoba je uz prijetnju nožem izvršila u petak razbojništvo u prodavnici “Konzum” d.o.o. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Muhameda Hadžijahića broj 20, općina Centar Sarajevo, kojom prilikom je otuđena određena suma novca.

U petak oko 21.20 sati, u benzinskoj pumpi “Energopetrol” d.d. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Igmanska bb, općina Vogošća, nepoznata osoba je prijetnju pištoljem izvršila krivično djelo razbojništva nad radnikom E. M., kojom prilikom je otuđena određena suma novca.

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 806 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 42 vozača.

lz saobraćaja je isključeno 17 vozala zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, šest vozača bez položenog vozačkog ispita, 12 osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri vozila su isključena-neregistrovana, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.