Preko 50 autobusa u kilometarskoj koloni na ulazu u Banju Luku

banja luka park
FOTO I.Kralj / Fokus.ba

Velike su gužve na ulazu u Banju Luku. Policija usmjerava saobraćaj, a kolona je duga nekoliko kilometara, u kojoj je više od 50 autobusa.

Do sada se oko 5.000 ljudi okupilo se u parku “Mladen Stojanović” gdje su došli kao pristalice opozicije, okupljeni pod parolom “Oslobodimo Srpsku”.

U Banjoj Luci prisutan je veliki broj novinarskih i televizijskih ekipa iz BiH, regiona, ali i veći broj ekipa svjetskih novinskih agencija. Od osam sati obustavljen je saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića i širem centru Banjaluke. Pojačane su mjere obezbjeđenja, mogu se primijetiti izuzetno velike policijske snage, oko 2.000 policajaca.

kolona banja luka

kolona banja luka1

Veliki broj pristalica mitinga “Srcem za Srpsku” pristiže i na Trg Krajinu. Kako javljaju izvještači, na Trgu Krajine do 12 sati okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a Nezavisne javljaju da je u pitanju oko 10.000 pristalica vladajućih stranaka.

trg krajine23

Trg Krajine / FOTO S.Puhalo

trg krajine24

Podsjećamo, radi se o pristalicama vladajućih stranaka u RS-u. Predsjednik RS-a Milorad Dodika prethodnih je dana najavljivao da će se na Trgu Krajine okupiti 30.000 njegovih pristalica.