Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

10. Sarajevski polumaraton okupit će 2.500 učesnika

Sarajevo polumaraton: Oko 1.300 učesnika trči ulicama Sarajeva

Start 10. jubilarnog Sarajevskog Coca-Cola polumaratona, čiji je slogan “Half marathon, Full experience” planiran je za nedjelju u 9 sati.

Ovogodišnja ruta polumaratona je: BBI Centar-Alipašina ulica-Stadion Koševo i Jezero-Marijin Dvor-Vilsonovo šetalište-Malta-Vilsonovo šetalište-Obala Kulina bana-Vijećnica-Kozja ćuprija-nazad do Sebilja-Markale-BBI Centar.

Na ulicama Sarajeva okupit će se 2.500 učesnika i učesnica iz više od 30 zemalja te tako nastaviti uspješnu desetogodišnju tradiciju, koja je dokaz da se uz kontinuiran i posvećen rad i u Bosni i Hercegovini može napraviti međunarodno atraktivan i društveno odgovoran projekat.

10-sarajevo-coca_cola-polumaraton-staza-2016-1

Pored Sarajevskog polumatona u dužini od 21,1 km, organizator Udruženje “Marathon Sarajevo” će ovogodišnji jubilej obilježiti uz nove dvije utrke: G-Drive štafetni polumaraton i dječiju utrku Nesquik Kid's Run.

Sarajevski polumaraton se i ove godine održava u septembru, kada se obilježavaju Međunarodni dan bez automobila, Evropska sedmica kretanja i po drugi put – Evropska sedmica sporta.