Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udario pješaka u Sarajevu i pobjegao s lica mjesta

saobracaj

Vozilo nepoznate marke i registarskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati vozač, jučer je oko 14.10 sati na kolovozu ulice Megare, općina Stari Grad, oborilo na kolovoz pješaka A. H., rođen 1990. iz Sarajeva, te se udaljilo s lica mjesta.

Pješak A.H. zadobio je teške tjelesne povrede (fraktura ramena desne ruke i desnog ručnog zgloba), a ljekarska pomoć ukazana mu je u Općoj bolnici “Prim dr. Abdulah Nakaš”, odakle je pušten na kućno liječenje.

O ovome je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac Kantona Sarajevo, koji nije izlazio na lice mjesta, a uviđajne radnje obavili su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Uručen 841 prekršajni nalog

Preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su uručili 841 prekršajni nalog, a za lakše prekršaje upozorili 23 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 10 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, 13 vozača prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, osam vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.