Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anthony Robles: Kako sam postao šampion

anthony-robles

Motivacija, želja i snaga uma, mogu sve… Na Paraolimpijskim igrama u Riju sportisti sa invaliditetom svakoga dana ruše predrasude i probijaju barijere. Anthony Robles se ne takmiči u Brazilu, no njegova priča je nevjerovatna.

On je hrvač i to bez desne noge… Ovaj Amerikanac se sa hendikepom bori od rođenja. Doktori nisu znali da odgovore na pitanje šta se desilo i zašto se Anthony rodio bez donjeg ekstremiteta. On tokom života nije mogao da koristi ni protezu jer nema dijela noge za koji bi se ortopedsko pomagalo zakačilo.

Ali nikada nije odustao od snova. Robles je oduvijek želio da postane hrvač. Tokom osnovne škole pokušao je da se bavi ovim sportom, ali nije išlo. Nije uspjevao da pobijedi ostalu djecu koja su mu često prilazila sa podsmjehom.

A, onda se sve okrenulo… Shvatio je da može. Svakoga dana je vrijedno trenirao, sticao snagu ali i vježbao rvačke tehnike. I bilo je bolje, na startu srednje škole imao je skor od pet pobjeda i osam poraza na strunjači.

Nastavio je da trenira još jače i više. Iz dana u dan je bio sve bolje – na kraju je postao najbolji.

Postao je dvostruki šampion države, a tokom svog školovanja u Arizoni imao je 96 vezanih pobjeda! Niko nije mogao da ga zaustavi. Školu je završio sa nevjerovatnim skorom od 125 pobjeda i samo 15 poraza.

anthony-robles1

Danas Anthony Robles ima novi cilj – želi da postane motivator. Knjiga koju je napisao “Kako sam postao šampion” bila je pravi podsrtek za mnoge.

Od potpunog autsajdera postao je nepobjedivi šampion, i to bez jedne noge.

Robles je primjer da u životu nema prepreke koja ne može da se preskoči…