11. Memorijal “Mirza Delibašić”: Turski timovi slavili u obje utakmice

memorijal mirza delibašić

Jedanaesti memorijalni turnir “Mirza Delibašić”, koji se održava danas i sutra u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, otvorila je utakmica između domaćina KK Bosna Royal i Trabzonspor Medical Parka iz Turske gdje su gosti slavili rezultatom 89:49, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeras je tim Trabzonspor Medical Parka pobijedio Bosna Royal rezultatom 89:49. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 41:32 za Trabzonspor Medical Park. Do kraja utakmice je Trabzonspor bio u prednosti što im je, na kraju, donijelo i pobjedu.

Druga polufinalna utakmica odigrana je u 20.00 sati između Turk Telekoma i Spirou Charleroija gdje je pobjedu odnijela ekipa Turk Telekoma 64:53. Belgijski tim je bio u prednosti do četvrte četvrtine. U posljednoj četvrtini turski tim sa dobrom odbranom i napadom uspio je savladati belgijski Spirou Charleroija.

Sutra su na programu utakmica za treće mjesto sa početkom u 17 sati, te finale koje se igra u 20.30h. Sve utakmice igraju se u dvorani “Mirza Delibašić” u sarajevskoj “Skenderiji”.

Jedanaesti memorijalni turnir “Mirza Delibašić održava se danas i sutra u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, a ljubitelji košarke će imati priliku gledati kvalitetne ekipe iz Turske i Belgije.

U turniru, koji organizuje Košarkaški klub Bosna Royal, učestvuje Trabzonspor Medical Park (Turska), Turk Telekom (Turska), Spirou Charleroi (Belgija) i domaćin Bosna Royal.