Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tkdk šampion

Afan Demirović osvojio srebro na Evropskom klupskom prvenstvu

afan demirovic tkdk sampion
afan demirovic tkdk sampion

Afan Demirović je jedini sportista iz BiH koji se plasirao u finale Evropsko klupskog prvenstva u kadetskoj konkureciji i samim tim se direktno plasirao na Evropsko kadetsko prvenstvo

Taekwondo klub Šampion je proteklih dana uzeo učešće na Evropskom klupskom prvenstvu koje se održalo od 27. do 30. aprila. Nastupilo je čak 11 takmičara ovog kluba u svim uzrastima, kadeti, juniori i seniori.

Najbolji rezultat je napravio kadet Afan Demirović (U-172cm) koji se plasirao u finale i osvojio srebrenu medalju. U prvoj borbi Afan je savladao predstavnika Bugarske rezultatom 2:0. U drugoj borbi bio je bolji od prestavnika Ukrajine rezultatom 2:1 u rundama, dok je u polufinalu savladao prestavnika Grčke.

U finalu je Demirović tijesnim rezultatom izgubio od predstavnika Moldavije.

afan-demirovic

Ostali takmičari Hanadi Šarotić, Sibela Čindrak, Aylin Šarotić su uspjeli pobjediti svoje prve borbe, ali su u drugim borbama zaustavljeni. Bez plasmana, iako su pokazali odlične borbe, ostali su Esma Bahtanović, Eman Čavalić, Ahmed Dizdar, Ahmed Mukača, Džejna Hamzić. Ostalo je da nastupi i senior Hamza Bahtanović.

“Odličan rezultat našeg kluba nakon svega tri godine postojanja uspjeli smo u svoju kolekciju dodati prvu evropsku medalju. Afan Demirović je jedini sportista iz BiH koji se plasirao u finale Evropsko klupskog prvenstva u kadetskoj konkureciji i samim tim se direktno plasirao na Evropsko kadetsko prvenstvo. Naš klub iako je mlad kolektiv pokazuje potencijal najboljih što govori sama pomisao da smo nastupili sa 11 takmičara koji se probijaju u svjetski vrh”, poručili su treneri TKDK Šampion Armin Gredić i Muhamed Gredić.

tkdk sampion

“Nažalost, nadležne institucije nisu podržali odlazak naše ekipe na ovo takmičenje. Troškovi odlaska na ovo takmičenje su iznosili po 1.000 km za svakog takmičara i finansirali su ih roditelji takmičara i klub. Mislim da treba doći bolje vrijeme i bolja podrška kako bi nastavili da živimo svoje snove. U narednom periodu nas očekuje Multi Evropsko prvenstvo u Sarajevu, Ulcinj Open, a nakon toga velika priprema naših članova koji će uzeti učešće na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu, kao i na Evropskom prvenstvu za juniore u Talinu“ poručili su.