Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AK Sarajevo i AK Glasinac pobjednici prvenstva BiH za mlađe juniore

atletika sarajevo glasinac

Članovi Atletskog klub Sarajevo i atletičarke Glasinca pobjednici su Ekipnog prvenstva Bosne i Hercegovine za mlađe juniore održanog u Zenici.

Iako je takmičenje pratilo loše vrijeme, nisu izostali dobri rezultati.

U muškoj konkurenciji bitka za titulu se vodila do samog kraja, a ukupnu pobjedu atletičarima Sarajeva donijela je štafetna utrka 4×100 m.

Drugo mjesto osvojili su prošlogodišnji pobjednici mladi atletičari AK Sloboda Tehnograd. Treće mjesto pripalo je AK Zenica, a na četvrtoj poziciji završili su atletičari AK Glasinac.

atletski klub sarajevo

U ženskoj konkurenciji titulu su odbranile atletičarke AK Glasinac ubjedljivom pobjedom u odnosu na drugoplasiranu ekipu AK Zenica. Trećeplasirana je bila ekipa AK Sarajevo, a na četvrtoj poziciji su završile atletičarke AK Sloboda Tehnograd.

Najzapaženiji rezultat ostvario je mladi Banjalučanin, atletičar AK “Borac” u bacanju koplja. Ostvario je hitac dužine 67,15 m, a za malo više od 1,5m slabije od norme za svjetsko juniorsko prvenstvo koje će krajem jula biti održano u Poljskoj, a uz to postavio je i svoj novi najbolji lični rezultat.

Na prijedlog selektora muške i ženske atletske reprezentacije, na takmičenju su nastupili i stariji atletičari van konkurencije.

Nastupili su Rusmir Malkočević (400m pr – 53,07), Sait Huseinbašić (100m – 11,38), Ervin Rahmanović (200m – 22,73), Katarina Lemez (800m – 2:17,08), Stefan Ćuković (800m – 1:56,68) i Dejan Mileusnić (koplje – 74,81m).