Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meho tvrdi da je Arzemina njega napala sjekirom

meho jasarevic
FOTO Oslobođenje

Meho Jašarević (1951) rekao je policiji da je bio u kući kod komšinice Arzemine Ahmethodžić da riješi ljubavne probleme s njom, jer ga je prevarila, izjavio je Hamdija Čoko, policajac PU Novi Grad, pred sudskim vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić.

Jašareviću se sudi za pokušaj ubistva Ahmethodžićeve i posjedovanje oružja.

Policajac Čoko je ispričao da je 30. decembra 2015., oko 10 sati, dobio obavijest od komandira smjene da je u Ulici vrbovska 138 povrijeđena žena, te je sa kolegama upućen na mjesto događaja, piše Oslobođenje.

Čoko je rekao da je optuženi udario ženu sjekirom, potom iz prsluka izvukao improvizovani pištolj – olovku sa malokalibarskim mecima, primakao je glavi žene, pucao i otišao. Olovku – oružje je sakrio u blokove ispred kuće u dvorištu. Jašarević je svjedoku rekao da je ležao u kući kada je došla patrola, da su mu prethodno dolazili iz Hitne pomoći i dali mu injekciju. Rekao je da je bio potresen, ali je ispričao policiji šta se desilo.

Policajac Davor Milić je naveo da je patrola došla na adresu optuženog i pronašla ga.

– Jašarević je izjavio da je imao problema sa poznanicom, da ga je ona napala i da je on uzeo napravu i ispalio hitac. Rekao je da je napadnut sjekirom, ali da se uspio odbraniti i pucao. Tu napravu je ostavio u dvorištu kod nekih cigli. Napravu smo našli i obezbijedili mjesto događaja, rekao je Milić.

Istražiteljica MUP-a KS-a Olga Lukša svjedočila je da je došla na uviđaj u Vrbovsku ulicu broj 138, gdje je uočila tragove krvi kako u prizemlju, tako i na prvom spratu kuće. Pojasnila je da na ulaznim vratima nije bilo tragova, te da su nasilno otvorena. Dodala je da je povrijeđena žena, iako krvava, otišla na sprat, promijenila odjeću i otišla u Hitnu pomoć.

– Obaviješteni smo da je od oštećene policija uzela izjavu i da je ona rekla da ju je povrijedio komšija Meho Jašarević. Nastavljen je uviđaj u Jašarevićevoj kući, istakla je svjedokinja, dodajući da je policiji sin optuženog rekao da mu otac posjeduje još jedan pištolj koji su našli u bubnju peći na nezavršenoj etaži kuće.

Lukša je navela da je na vrhovima Jašarevićevih cipela bilo tragova krvi, te dodala da je iz bolnice rečeno da je oštećena zadobila šest rana, ustrel na čelu i da se zrno nalazilo ispod kože.

Omar Mehmedbašić, branilac optuženog, upitao je svjedoke Čoku i Milića da li je Jašarević bio agresivan prilikom privođenja, na šta su mu odgovorili da nije. Nastavak suđenja planiran je za 13. juni, kada će iskaze dati dvoje policajaca i svjedokinja Emira Ahmethodžić.